Spørgsmål: Hvor finder jeg hittegodskontorer i Danmark?
Svar
De officielle danske hittegodskontorer er delt op i 12 regioner. Klik her for at komme til den aktuelle side på dette site, og klik dernæst på det relevante ikon. BEMÆRK: Hittegods.dk modtager, opbevarer og indsamler ikke hittegods.
Spørgsmål: Hvad nu, hvis jeg forlader landet og rejser langt væk fra den mistede/stjålne ejendel?
Svar
Link til politiet fra dette site, og vælge den aktuelle region. Kontakt også det sted, hvor du tror, du kunne have mistet ejendelen. Links til politiet og hittegodskontorer findes på vores website her
Spørgsmål: Hvordan kan jeg sikre personlige ejendele i fremtiden?
Svar
Ved at bruge "returneringstjenester" med mærkater, ID koder osv. forøges raten af tilbageleverede ejendele med op til 72-90%! Bosidende i Danmark / folk med dansk tlf.nr. kan registrere sig hos vores servicepartnerFastReturn og kan bruge denne service globalt.
Spørgsmål: Hvis jeg ved, min pung eller taske blev stjålet, bør jeg så stadig forsøge at finde den eller rapportere det?
Svar
Bestemt! Mange stjålne punge tasker mv. efterlades ofte, når kontanter og kreditkort er taget. Med en hittegodsservice har du gode chancer for, at dine ejendele finder hjem til dig. Klik her for at besøge vores servicepartner.
Spørgsmål: Hver er "500 kr."-minimumsværdi-loven?
Svar
I 2013 blev der vedtaget en lov, der fritod det offentlige for at modtage, opbevare og passe på hittegods, der skønnes (af politiet) at have en værdi under 500 kr. Alt af mindre værdi vil derfor sandsynligvis ikke længere blive opbevaret af politiet.
Spørgsmål: Findes der andre hittegods-services i Danmark?
Svar
Der findes nogle få her i Danmark. Hittegods.dk samarbejder med FastReturn, der er en brugevenlig service, som leverer både mærkater og nøgleringe med anonyme ID-koder. BEMÆRK: Hittegods.dk modtager og opbevarer ikke hittegods.
Spørgsmål: Hvor længe vil mine mistede ejendele blive opbevaret, hvis de bliver fundet?
Svar
Politiet opbevarer de fleste genstande fra 1-3 måneder max. Men metroen, togstationer, lufthavne mv. opbevarer selv hittegods i en periode, før de overdrager det til politiet.
Spørgsmål: Hvad er "findeløns-loven" i Danmark, og hvordan virker den?
Svar
Ejeren af den mistede ejendel forventes at betale finderen en findeløn på max. 10% af den mistede ejendels værdi. En meget dyr ejendel vil dog ofte have en mindre findeløns-procent.
Spørgsmål: Jeg kunne ikke finde det, jeg ledte efter?
Svar
Vi bestræber os på at forbedre vores kundeservice og ønsker at høre fra dig. Send os gerne dine spørgsmål, kommentarer eller forslag ved at udfylde kontaktformularen her.